Protiazbestni Požar

Po navedbah Bojana Požarja, naj bi predsednik Eko kroga, Uroš Macerl, pred svojo hišo zakopal kup azbestne kritine, ki jo je vrgel s svoje zgradbe, ko je menjal streho. Nadalje naj suma tega dejanja inšpekcija doslej še ne bi obravnavala.

V resnici Uroš Macerl sploh nikoli ni imel azbestne strehe, pristojna inšpekcija pa je po anonimnih prijavah ta primer kljub temu že večkrat obravnavala. Inšpekcijski nadzor z dne 10. 10. 2010 (mesec pred protestnim shodom v Ljubljani) ugotavlja (PDF, 1,77 MB):

Pri ogledu stanja na samem nasipu in v okolici stanovanjske hiše ni bilo ugotovljeno odlaganje ostankov ravne ali valovite azbestnocementne strešne kritine.

Inšpekcijski nadzor z dne 23. 02. 2011 (nekaj tednov pred odločitvijo upravnega sodišča, s katerim je prepovedalo sežiganje odpadkov v Lafarge Cementu) ugotavlja (PDF, 1,74 MB):

Pri ogledu stanja na kraju samem ni bilo ugotovljenih nepravilnosti, ki bi narekovale takojšnje ukrepanje inšpektorja po ZUP.

Nenehno pojavljanje takšnih obtožb lahko torej uvrstimo v isti razred z obtožbami o necepljenih psih, neustrezni reji ovac in mučenju živali, za katere lahko domnevamo, da jih bo nasprotna stran z novim Martinovim spet lansirala v zasavskih gostilnah. Tudi o teh zadevah se je že izrekla inšpekcija (PDF, 177 KB), zato naj se anonimni “sosed” nikar spet ne trudi:

Na osnovi prijave o neustrezni reji drobnice in zanemarjanju živali, je bil opravljen ogled pri rejcu Urošu Macerlu. /…/ Živina je trenutno nastanjena v hlevu, odlično oskrbovana, nastil pri drobnici, konjih in oslih je obilen, živali so dobro hranjene, ustrezno označene in oskrbovane. Znakov zanemarjanja in mučenja ni.

Prav tako Komunala Zagorje po našem vedenju nima “sežigalnice v samem centru mesta“, proti kateri bi se Eko krog lahko boril, da bi zadostil visokim standardom moralne neoporečnosti, ki jih pričakuje Požareport. Diskreditacija, da je Urošu Macerlu “bolj malo do okolja, ampak samo za denar“, je prav tako stara že nekaj let. Znova in znova jo lansirajo ravno tisti, ki ne morejo dojeti, da se v svetu, kjer vlada denar (kajneda, gospod Požar?), pač ne da kupiti čisto vseh ljudi.

Komu je v interesu širiti take laži, je vsakomur jasno. Takšne obtožbe lahko anonimni “sosedje” podtaknejo samo novinarju, ki je bodisi naiven amater ali pa novinarju, ki je kupljen. Gospod Požar naj se sam odloči, v katero kategorijo spada.

21 Responses
  1. joži

    Zahvala Boštjanu za korekten dialog medtem ko davkoplaevalka in CROSS po mojem mnenju NE DOSEGATA NITI MINIMALEN PRAG razumnega in treznega komuniciranja.Škoda, da takšnim sploh dovolijo oglašati se v komentarjih. Še vprašanje kar tako Ali se Uroš ne spušča v pojasnjevanja situacij?

  2. CROSS

    piar lafarževski:

    Ti si svoje znanje s področja komuniciranja z javnostjo že dokazal…gradili ste partnerstvo z ljudmi in naravo…in dobili ste čevelj v glavo…

    Sem slišal,da se direktor poljski janez uči slovensko…đabe…lahko se nauči samo besedo adijo…da se bo lahko kulturno poslovil od Zasavcev…

    Sicer pa mislim,da Uroš nima časa za nategovanje z anonimnimi strahopetci,ki pošiljajo laži na državne ustanove,rumene časopise…raje pase ovce…

    Delova lepotička je zapisala,da tista dva,ki sta ves čas tu,pravnik in piar,še kar naprej brcata mimo…oziroma lajata v luno…prav ima…

    Kar tako naprej…

  3. joži

    Boštjan
    Naj se glasi Uroš in izrazi nezadovoljstvo z mojim razmišljanjem pa se bom morda tudi njemu upravičila.Pir navajanju mojega imena ni potrebno uporabljati ” ker se ne skrivam pod raznoraznimi psevdonimi ala Cross,davkoplačevalka in podobnimi.Pa lep dan še naprej

  4. CROSS

    joži lafarževska:

    Ne vem,če sta z Urošem takšna prijatelja,da bi ga lahko tikal…potem ko si mu rekel “pokvarjena baraba” in “lažnjivi kljukec”…

    Zate bo Uroš vedno gospod Macerl…ti naprimer ne boš nikoli gospod…

    Če pa te muči,kdo se skriva za psevdonimi,se lahko dogovoriva za randi,draga joži…obljubim,da bom nežen…

  5. Boštjan Pihler

    Evo, “joži” je še eksplicitno priznal/a, da sodi med tiste grozne ljudi, ki tudi po priznanju lastne napake in na tej podlagi prizadejane krivice sočloveku, ne premore tisto malo empatije, mentalne higiene, osebnega dostojanstva …, ki so potrebni, da se prizadetemu opravičiš. Ne, “joži” se je raje pravičil/a meni, ki sem zgolj s prstom pokazal na že tako ali tako očitno napako oziroma neumnost. Da bi se opravičil/a Urošu, pa bi se moral slednji najprej oglasiti in tako izraziti nezadovoljstvo (aha, dokler je človek tiho, ga lahko pobiješ, nam sporoča “joži”). In še potem bi se le MORDA opravičil/a. Zanimivo, pri blatenju ima “joži” povsem druga pravila, tam ni potrebno nobeno oglašanje, dovolj je že nepoznavanje razmer.

    Razmišljanje in ravnanje “joži” lahko strnemo v naslednji stavek: Uroš naj lepo požre ves ta drek, sam si je kriv, zakaj pa na hiši nikdar ni imel azbestne kritine.

    Glede narekovajev pri “joži” pa je jasno, da so povsem na mestu. Če bi bilo “joži” res ime Joži, bi tako tudi napisal/a.

    Že prav smešno pa je “jožino” trkanje po principielnih prsih, češ, kako je on/a odkrit/a, drugi pa se skrivajo pod različnimi psevdonimi. Za “joži” je znak odkritosti oziroma velik korak iz prezira vredne anonimnosti že to, da pod svoja besedila napiše žensko ime z malo začetnico (sicer tudi velika v tem primeru ne bi koristila). Madonca, kakšno brezkompromisno razgaljanje lastne identitete. Sedaj vsi vemo, kdo je on/a, nihče pa ne ve, kdo sta CROSS in davkoplačevalka. Kako zelo pokončno … ni kaj, res velik heroj je ta “joži”.

  6. joži

    Mož ves nežen napeljuje ženo na “akcijo”
    Draga ali bi tipkala ?
    Ne, me glava boli.
    Po 30 minutah
    Draga ali bi tipkala ?
    Ne, me glava boli.
    Po 1 uri
    Draga ali bi tipkala ?
    Ne, me glava boli.
    Po 2 urah glavobol izgine in ona vpraša
    Dragi ali bi tipkala?
    Ne sem že NA ROKO NAPISAL!!!!

    CROSS PIŠI NA ROKO

  7. CROSS

    Generalni direktor ARS-a žlebirjev silvo je podjetju Lafarge slavnostno podelil Eko marjetico,
    priznanje podjetju,ki “izpolnjuje visoke okoljske standarde in pri svoji dejavnosti zagotavlja najmanjše možne negativne vpljive za okolje”…

    Stoji ,stoji tam beli…

    Sedaj,ko se iz dimnika že nekaj časa valijo eko marjetice,sam in Zasavci ob misli ali pogledu na fabriko veselo “PIŠEMO NA ROKO”…

    Toliko o motivih za “pisanje na roko”…dragi moj piar lafarževski…

    PS: si še v službi?

  8. gregor

    Berem vsa ta vaša medsebojna je….a in se mi mal čudno zdi, da ekomarjetice podjetju ,ki “najbolj onesnažuje Zasavje”ni objavil nobeden izmed resnih medijev. Očitno ima ta padatek le CROSS.Kdo zdaj sanja? Kaj je sedaj tisto pisanje na roko? Če je to kar mislim da je potem kar nadaljuj.Se še spomniš kako je bilo v vojski-ko napolniš šlem greš domov

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */