Protiazbestni Požar

Po navedbah Bojana Požarja, naj bi predsednik Eko kroga, Uroš Macerl, pred svojo hišo zakopal kup azbestne kritine, ki jo je vrgel s svoje zgradbe, ko je menjal streho. Nadalje naj suma tega dejanja inšpekcija doslej še ne bi obravnavala.

V resnici Uroš Macerl sploh nikoli ni imel azbestne strehe, pristojna inšpekcija pa je po anonimnih prijavah ta primer kljub temu že večkrat obravnavala. Inšpekcijski nadzor z dne 10. 10. 2010 (mesec pred protestnim shodom v Ljubljani) ugotavlja (PDF, 1,77 MB):

Pri ogledu stanja na samem nasipu in v okolici stanovanjske hiše ni bilo ugotovljeno odlaganje ostankov ravne ali valovite azbestnocementne strešne kritine.

Inšpekcijski nadzor z dne 23. 02. 2011 (nekaj tednov pred odločitvijo upravnega sodišča, s katerim je prepovedalo sežiganje odpadkov v Lafarge Cementu) ugotavlja (PDF, 1,74 MB):

Pri ogledu stanja na kraju samem ni bilo ugotovljenih nepravilnosti, ki bi narekovale takojšnje ukrepanje inšpektorja po ZUP.

Nenehno pojavljanje takšnih obtožb lahko torej uvrstimo v isti razred z obtožbami o necepljenih psih, neustrezni reji ovac in mučenju živali, za katere lahko domnevamo, da jih bo nasprotna stran z novim Martinovim spet lansirala v zasavskih gostilnah. Tudi o teh zadevah se je že izrekla inšpekcija (PDF, 177 KB), zato naj se anonimni “sosed” nikar spet ne trudi:

Na osnovi prijave o neustrezni reji drobnice in zanemarjanju živali, je bil opravljen ogled pri rejcu Urošu Macerlu. /…/ Živina je trenutno nastanjena v hlevu, odlično oskrbovana, nastil pri drobnici, konjih in oslih je obilen, živali so dobro hranjene, ustrezno označene in oskrbovane. Znakov zanemarjanja in mučenja ni.

Prav tako Komunala Zagorje po našem vedenju nima “sežigalnice v samem centru mesta“, proti kateri bi se Eko krog lahko boril, da bi zadostil visokim standardom moralne neoporečnosti, ki jih pričakuje Požareport. Diskreditacija, da je Urošu Macerlu “bolj malo do okolja, ampak samo za denar“, je prav tako stara že nekaj let. Znova in znova jo lansirajo ravno tisti, ki ne morejo dojeti, da se v svetu, kjer vlada denar (kajneda, gospod Požar?), pač ne da kupiti čisto vseh ljudi.

Komu je v interesu širiti take laži, je vsakomur jasno. Takšne obtožbe lahko anonimni “sosedje” podtaknejo samo novinarju, ki je bodisi naiven amater ali pa novinarju, ki je kupljen. Gospod Požar naj se sam odloči, v katero kategorijo spada.

21 Responses
  1. CROSS

    Slišal sem mnenje,da požar in njegov požareport nista vredna niti papirja,na katerem je napisan…

    …trič…trač…trič…trač…trič…trač…trič…trač…

    Takšne rumene tračarije bi bilo potrebno dnevno reciklirati v toaletni papir, še preden bi se pojavili v kioskih…reciklirati…

    Reciklirati,ne sežigati ,piar lafarževski……eh,pa saj ne morete…nič…

  2. Saša

    Uroš,

    ne verjamem, da tvoj sosed mirno spi, če spoh anonimni sosed obstaja…. Vsem naj bo jasno, da se za denar zdravja ne da kupiti – niti v Zasavju. Čeprav izjeme vedno obstajajo, vem, da Uroš ni med njimi. Vsekakor bi si zaslužil plačilo za vse kar je v dobro družbe že storil. Upam, da bo kdaj to tudi dočakal.

    Izrekam sožalje novinarskemu zboru na Požaru…

  3. joži

    Če je menjal kritino v lastni režiji VERJAMEM, DA JO JE ZAKRIL NA LASTNEM DVORIŠČU, drugače pa naj pokaže račun in specifikacijo del ( s potrdilom deponije o deponiranju kritine) podjetja , ki je opravil prekritje in odstranitev ZDRAVJU ŠKODLJIVE KRITINE.Tako bo prepričal nejeverne ljudi o NJEGOVI SKRBI ZA ZDRAVO OKOLJE. Če tega ne bo storil bo za vse večne čase LAŽNIVI KLJUKEC(to bi bil če bi bil še majhen,toda on je že velik in mu lahko rečemo POVARJENA BARABA)
    UROŠ POKAŽI ZDAJ, KAJ SI V RESNICI ?!

  4. joži

    Boštjan
    Se opravičujem za mojo nevednost.Ne vem kje stanuje “ogroženi”gospod niti ne vem kakšno kritino je imel oz. jo še ima.Ali njegov sosed laže, ko je slikal? Ali je to zgolj fotomaontaža na katero PADAJO NOVINARJI?
    Meni se zdi zelo znan scenarij.Samo da se piše pa ni važno če je res al ne.
    davkoplačevalka
    dober nasvet si dala Urošu. izgleda da točno veš kaj spira voda-saj tudi tvojega g…. ne bo sprala

  5. Boštjan Pihler

    No no, “joži”, kaj pa opravičilo Urošu za grde besede? Slednje namreč temeljijo na neki fotografiji, na kateri se menda vidi azbest … hm, mogoče celo bele miši. Jaz ne vidim nič od tega. Po drugi strani pa npr. na fotografijah te iste vasi oz. zaselka vidim, da Uroševa hiša nikdar ni imela azbestne kritine. Zagotovo imajo tudi vsi sosedje takšne fotografije. Če jih kdo nima, pa naj si ogleda televizijske posnetke tega območja v različnih časovnih obdobjih (posnetkov je zaradi problema Lafarge kar nekaj).

  6. CROSS

    Je pa ena dobra stran takšnih ljudi, kot je piar lafarževski…

    Ekokrog ne bi zmagal,če na drugi strani ne bi imeli takšnih ljudi,kot so oni…

    Čudi me samo,da ga v Lafargu še gledajo…

    Sedaj,ko stojijo,lahko samo še gobca…v luno…najboljše zanj pa bi bilo,če si začne iskati novo službo,kajti sežigali ne bodo več…saj tu ne…

    S takšno referenco lahko samo še pobira smeti….

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */