Četrtkov zastoj

V četrtek, 9. decembra 2010, je skupina Zasavčanov s somišljeniki iz Ljubljane opozorilno protestirala tako, da je s počasno vožnjo skozi krožišče blokirala promet pri ljubljanskih Žalah.

Počasna vožnja skozi krožišče pri ljubljanskih Žalah

Med protestniki je bilo opaziti precej članov Eko kroga, med njimi Boštjana Pihlerja, ki je za 24ur (prispevek Protestniki ovirali promet) izjavil, da je bil namen te akcije opozoriti slovenske oblasti, da Zasavčani mislimo resno, ter da se nam godi predpisana krivica. Kolateralna škoda akcije, pravi Pihler, je bila samo ta, da je nekdo kasneje prišel iz službe, pri nas pa je kolateralna škoda ta, da ljudje prehitro umirajo, da jih preveč dobiva raka in druge težke bolezni.

Dogodek se je zgodil v času prometne konice, ob 15.45, in je tokrat trajal samo četrt ure, kakšnih sto krogov. Vožnja skupine je večinoma potekala znotraj zakonskih omejitev in predpisov, prav tako kot večinoma znotraj zakonskih omejitev in predpisov v Lafarge Cementu Trbovlje poteka sežiganje nevarnih odpadkov; ministrstvo za okolje in prostor je z okoljevarstvenim dovoljenjem trboveljski cementarni dovolilo celo do 20×(!) večje vrednosti nekaterih onesnažil glede na standarde za namensko sežigalnico.

Upajmo, da bo vlada le uvidela naš položaj. Vsi se strinjamo, da se mora to vrtenje v krogu enkrat že končati.

47 Responses
  1. trbovečjčanka

    Z mojim pisanjem bi bil zelo zadovoljen, če bi pisala, da je dim iz dimnika Lafarge zdravju koristen. Jagodka veš, sem pa opazila, da so ti dobro oprali možgane. Ni ti več pomoči! Preselilo se je pa že kar nekaj družin zaradi sežigalnice.

  2. CROSS

    Občan Trbovelj je v blogu Alpeadriagreen natančno povedal,da je ARS-o s Tanjo Bolte na čelu v Ravenski vasi nameril najnižje koncentracije benzena v zraku v Zasavju…

    “Koncentracije so primerljive z drugimi industrijsko in prometno NEOBREMENJENIMI kraji v Sloveniji(Vrsno KRN in Banjščice)”….ki sta v Posočju…..

    Pa mi živimo v planinskem raju Posočja…ali pa nas želijo prepričati v to….vidim Sočo,ne,Sava je…

    Lažejo nas kot cigani…romi…..vsi po vrsti….

  3. trbovečjčanka

    Danes sem v svojem poštnem nabiralniku našla podgano. Tako je cvilila, da sem morala pogledati vsebino nabiralnika.Takoj sem ugotovila, da cvili iz letaka Lafarge. Pravijo, da se zavedajo, da smo zaskrbljeni zaradi medijskih objav glede njihovega dovoljenja, zato so se predstavili. Trdijo, da proizvajajo cement. Trdijo, da uporabljajo fosilna in altetnativna goriva iz predelanih odpadkov, kot energijo v njihovem procesu. Trdijo tudi, da ne uvažajo odpadkov, so slovenskega izvora…….si boste že prebrali letak. Priznajo tudi, da proizvajajo neprijetne vonjave, kar nima vpliva na zdravje ljudi…..Skratka,z svojim letakom so umazali tudi moj poštni predal. Laži!Laži!Laži!!!!!

  4. trbovečjčanka

    Na tvt lahko glasujemo za osebnost leta na številko 041362991 ali [email protected]. Izbiramo lahko med Urošem Macerl, Nasto Doberlet, Metko Medvešek, Matjažem Švaganom in drugimi. Poklicala sem jih in predlagala tudi Boštjana Pihlerja, pa so odgovorili, da imamo iz EKO kroga kar tri in več res ne morejo, kar razumem,bo verjetno zraven drugič. Držimo pesti. Najraje bi glasovala za vse zgoraj navedene pa žal samo en glas šteje. Apeliram na vas glasujte.! Nasprotnikov pa ni zraven…ha,ha,ha…….

  5. Mamica

    kdo ma sedaj žogo v peskovniku?
    naj odgovorni stopijo pred kamero in nam zagotovijo, da njihovo delovanje ne pozvroča zastrupljanja narave, ljudi… mene ne zanima katero onesnaževanje je v preteklosti povzročalo težave, bolj me zanima kaj bo trenutno onesnaževanje povzročilo v prihodnosti na naših otrocih. Ste tisti, ki ste prepričani, da je vse samo napihovanje starši? se kdaj vprašate kaj pa če… jaz ne rabim letaka v nabiralnik, jaz rabim samo resnico..ker sem mama, ker sem teta, ker sem hči, prijateljica…

  6. trbovečjčanka

    Mamica: Verjamem vam,da vas srbi. Verjamem, da ne potrebujete letakov v nabiralnik. Tudi sama sem mamica in tudi že babica in strah me je.Če hočemo razumeti, moramo najprej pobrskati po preteklosti. Svetujem vam, da si ogledate vse tri dele youtube trta ne ve da je tam raufnk. Že takrat je dr.Jože Golobič opozarjal, Metka Medvešek je tudi zelo strokovno obrazložila …. Te študije so verodostojne in to je resnica. V BOJ!!!!

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */