Jutrišnji sestanek na povabilo premierja Pahora

Premier Vlade RS, Borut Pahor, je za jutri, v petek, 10. decembra 2010 ob 11. uri, na Gregorčičevo 20 povabil župana Švagana (Občina Zagorje ob Savi), Nasto Doberlet (civilna iniciativa Trbovlje) in Uroša Macerla (Eko krog), kot pravi, na delovni sestanek, katerega namen je “predstavitev poročila o okoljevarstvenem dovoljenju za Lafarge Cement Trbovlje, ter izmenjava mnenj o možnih dodatnih ukrepih na področju zmanjševanja okoljskih obremenitev Zasavja” (PDF). Župan je povabilo sprejel, prav tako seveda tudi mi:

Zagorje ob Savi, 9.12.2010

Zadeva: Sestanek, 10. decembra 2010, in poznejši sestanek

Spoštovani gospod premier Pahor!

Zahvaljujemo se vam za vaše vabilo na delovni sestanek v petek, 10. decembra 2010 ob 11h, kjer bo predstavljeno poročilo MOP o okoljevarstvenem dovoljenju za Lafarge Cement Trbovlje, d.d., ter podana možnost izmenjave mnenj o možnih dodatnih ukrepih na področju zmanjševanja splošnih okoljskih obremenitev Zasavja.

Potrjujemo udeležbo Naste Doberlet in Uroša Macerla v omenjenem terminu. Predlagamo, da so na tem sestanku prisotni zainteresirani predstavniki medijev.

Hkrati vas prosimo, da nam sporočite tudi termin dogovorjenega sestanka, kjer bomo imeli možnost dveurne predstavitve naših ugotovitev ključnih kršitev v postopku pridobivanje okoljevarstvenega dovoljenja za Lafarge Cement Trbovlje in bistvene kršitve zakonodaje v tem dovoljenju, vam in vašim sodelavcem. Z naše strani se bo tega sestanka, za razliko od petkovega, udeležil tudi strokovni del ekipe, enako verjetno na strani MOP, podobno kot 1. decembra na posebnem sestanku, kjer smo se z ekipo ministra Žarnića dobili brez vas. Prosimo, da termin tega sestanka določite v popoldanskem času, kadarkoli po 15h, začenši od naslednjega tedna, in predlagamo, da nanj prav tako povabite predstavnike medijev.

Lep pozdrav,
Uroš Macerl
predsednik društva Eko Krog

V vednost:
– g. Matjaž Švagan, župan Občine Zagorje ob Savi
– ga. Nasta Doberlet, Civilna iniciativa Trbovlje
– Mediji

Poudariti želimo, da jutrišnji sestanek še ni tisti obljubljeni, saj bo tu, glede na gostiteljevo napoved vsebine, govora o poročilu MOP in o splošni problematiki okolja v Zasavju, ne specifično samo o naših argumentih glede neustreznosti sežiganja odpadkov v Lafargu.

11 Responses
  1. […] Sestanka, ki je kljub napetemu ozračju potekal delovno, so se na vladni strani udeležili predstavniki Ministrstva za okolje (MOP) in Ministrstva za zdravstvo (MZ). Samih ministrov, kljub prvotnem načrtu, ni bilo. Okoljski minister Žarnić se je tiste dni ravno udeleževal cancunske konference o podnebnih spremembah, ampak z njim smo se že tako ali tako sestali predhodno. […]

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */