Lafarge izbrisal podatke o emisijah

Kot poroča Dnevnik, je Lafarge izbrisal stare podatke o emisijah! Utemeljitev: “gre za obsežne baze podatkov, ki obremenjujejo računalniške sisteme podjetja”, tako mag. Sopotnik, vodja odnosov z javnostjo. Podatek si zasluži razlago, in drugje, kot pri nas, je prav gotovo ne boste dobili.

Zgled dnevnega poročila o emisijah, kot ga dobi inšpektorica

Celotne podatke ene polurne meritve emisij lahko zapišemo v eno samo vrstico v Beležnici z manj kot 200 znaki. V enem dnevu (slika desno) se polurnih podatkov nabere za manj kot 10 KB, kar bi res lahko že zelo obremenilo pomnilnik prvega ZX Spectruma, v enem letu pa manj kot 4 MB, kar domnevno hudo ogroža računalniški sistem sodobne cementarne, saj lahko zasede tako obsežna baza podatkov celo tri nekdanje diskete 5,25″ (na eno gre 1,2 MB).

Tekom let se podatkov nabere za kakšnih 40 MB, kar predstavlja boljši trdi disk računalnika IBM PC XT iz leta 1986.

V Eko krogu Lafargu podarimo USB ključ velikosti 1 GB (manj se žal že ne dobi več). Nanj bodo lahko shranjevali “obsežno bazo emisijskih podatkov” nadaljnjih 250 let, ne da bi ta obremenjevala obstoječe računalniške sisteme podjetja. Brez skrbi, niti virusa, ki bi deloval na XT, nismo več našli. (Iz žlehtnobe molčimo o tem, da XT nima niti USB priključka – pst!).

Računalniški sistem Lafarge Cementa je očitno zaprašen v mnogih pogledih. Ali pa je ta prah morda že kar pesek za naše oči?

47 Responses
 1. fiona….
  Danes oziroma v zadnjih dvanajstih urah sem izgubila kar dva soseda – diagnoza RAK!!!!!
  Si se kaj zamislil lafarževec? In tebe najbolj skrbi,kaj je gospod Švagan storil oz.ni storil in kaj bi po tvoje že moral storiti…skrbi te tudi denar za odvetnika itd.. Morda sedaj tudi razumeš zakaj so vsi ugledni novinarji na naši strani? Samo ne zato ker smo lepi, tudi zato, ker imamo prav.

 2. CROSS

  Slabo je ,da nas šele mrtvi opozarjajo,da so naši zakoni,uredbe za življenje v normalnem okolju zanič in pisani za kapital…

  Katastrofa pa je ,da država sodeluje in podpira te rabote….

  ….zato……………………………….V BOJ!!!!………….

  .

 3. fiona

  Ja moje sožalje,
  Nedvomno ga je povzročil Lafarge. A ni jasno ! Karcenogeni delci PM10 iz Lafarge-a morijo kot s kosilnico (2 na 12 ur pri tem da Lafarge stoji) medtem ko “Švaganovi” delci PM10 sploh niso karcenogeni, imajo celo zdravilni učinek in se jih celo priporoča astmatikom in pljučnim bolnikom. Halo ?
  Ja najbolj da se bolnico na Golniku kar preseli v Zagorje ob Savi.
  Še bolj zanimivo je da PM10, povzročajo kar vse rake od kožnega do črevesnega pa pljučnega seveda.

  cross-
  mislim da bi pri Cerkvenih izganjalcih hudiča naredil fino kariero.

 4. fiona
  Naj ti bo jasno! Stanujem v Trbovljah in ne v Zagorju. Če sežigalničarji ne obratujete dva meseca še ni rečeno, da ni sežigalnica kriva za hude bolezni in žal prevečkrat z smrtnim izidom.Lafarževa kosa MATILDA kosi po vsem Zasavju in ne sprašuje za EMŠO.
  Morilci…načrtni genocid…žal z dovoljenjem vlade..

  Gospod CROSS

  Prav imate to so ljudje brez čustev …samo za denar jim je in v glavno so …ne morem niti besede s katero bi jih opisala izgovoriti.

  UPRLI SE BOMO V TO SEM PREPRIČANA!!!!!!!!!!!!!

 5. CROSS

  fiona-mona lafarževska:

  Definitivno bo v PRIHODNOSTI več raka in ostalih bolezni s sežiganjem 100 ton nevarnih odpadkov na dan 10 let,se ti ne zdi …

  Lafarge bi moral s podatki dokazati,da ni povzročal raka v PRETEKLOSTI,a ste obremenjujoče podatke skrili oziroma uničili…barabe…zato lahko trdimo,da je Lafarge kriv tudi za ljudi,ki umirajo sedaj…

  Roke imate krvave in mislite,da ste si jih skupaj z MOP-om in ARSO-m umili s tem,da ste podatke uničili…

  In prav perverzno je,da ti, uslužbenec Lafarga izrakaš sožalje…

  Lafarge je hudič,in hudiča je potrebno izgnati…

  zato…………………………….V BOJ!!………………

 6. fiona

  cross
  mimogrede tvoj avto v zrak spusti vsaj 50 ultra-karcenogenih snovi, pa te nič ne moti.

  mimogrede plavkas dimček ki ga vidiš iz 30 let starih peči na drva ima toliko benzena, da so pri lafarge šolarčki, pa te nič ne moti

  kaj so vse v SVEI- not svoje čase vse v peč metal,… raje ne komentiram, pa te nič ne moti

  kaj vse fašeš z eno cigareto, če si pasiven kadilec,… 200+ kemikalij, pa te nič ne moti

  zato ………………………… v BOJ !………

  Lafarge je hudič ki ga je treba izgnati ?……
  No saj ti gre če hočeš. Sprejemne bi kar naredil pri Cerkvi.
  Sedaj pa Eko Stražni stolp v roke in oznanjat novo vero – fizikalna kemija po crossu !!!
  V Oznanilih pa EU standardi za cementarne za benzen, če se ne motim.

  A ja,.. kar se pa Lafarge in raka tiče je pa to že dokazal OI. Tako da ima kot kaže tudi OI krvave roke.

 7. fiona
  sežigalničarji imate krvave roke to drži kot pribito. Če se kdo odloči, da kadi, to je pač odločitev posameznika. Kar počnete v lafarge pa je nasilje nad človekom-nasilje nad prebivalci,nasilje nad našimi otroci,nasilje nad nosečim ženskam…Nekateri imamo otroke nismo vsi dvospolniki.

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */