Lafarge izbrisal podatke o emisijah

Kot poroča Dnevnik, je Lafarge izbrisal stare podatke o emisijah! Utemeljitev: “gre za obsežne baze podatkov, ki obremenjujejo računalniške sisteme podjetja”, tako mag. Sopotnik, vodja odnosov z javnostjo. Podatek si zasluži razlago, in drugje, kot pri nas, je prav gotovo ne boste dobili.

Zgled dnevnega poročila o emisijah, kot ga dobi inšpektorica

Celotne podatke ene polurne meritve emisij lahko zapišemo v eno samo vrstico v Beležnici z manj kot 200 znaki. V enem dnevu (slika desno) se polurnih podatkov nabere za manj kot 10 KB, kar bi res lahko že zelo obremenilo pomnilnik prvega ZX Spectruma, v enem letu pa manj kot 4 MB, kar domnevno hudo ogroža računalniški sistem sodobne cementarne, saj lahko zasede tako obsežna baza podatkov celo tri nekdanje diskete 5,25″ (na eno gre 1,2 MB).

Tekom let se podatkov nabere za kakšnih 40 MB, kar predstavlja boljši trdi disk računalnika IBM PC XT iz leta 1986.

V Eko krogu Lafargu podarimo USB ključ velikosti 1 GB (manj se žal že ne dobi več). Nanj bodo lahko shranjevali “obsežno bazo emisijskih podatkov” nadaljnjih 250 let, ne da bi ta obremenjevala obstoječe računalniške sisteme podjetja. Brez skrbi, niti virusa, ki bi deloval na XT, nismo več našli. (Iz žlehtnobe molčimo o tem, da XT nima niti USB priključka – pst!).

Računalniški sistem Lafarge Cementa je očitno zaprašen v mnogih pogledih. Ali pa je ta prah morda že kar pesek za naše oči?

47 Responses
  1. Bo že tako, za novega dir.Denisa smo se že zmenili,sedaj pa moramo resno pogruntati kaj storiti z runfnkom. Za deviški pas so izpusti strupov prehudi. Sedaj samo vprašanje kaj bomo zašvasali nanj. Pa tudi kako bomo pričakali tega Denisa. Morda z kakšnim učinkovitim uporom ?

  2. fiona

    Oh, ja kakšna čast
    da me pogrešate oh šmrc, šmrc. Oh kako je ganjeno moje srce.

    Malo se že ponavljate.
    Od g. Macerla očitno nobenega učinka, ker se “prvoborec” g.Pihler še kar ne javi. Morda je v gozdu sedaj precej dela ? Tako da mi tole postaja že naravnost misteriozno zanimivo ? Da g.Pihler obmolkne, pa to je na meji znanstvene fantastike ? Za Oskarja 2010 za posebne efekte.

    Samo, da se ga ni lotil kakšen Alzheimer. To bi bila pa zares škoda.

    Cross pa še naprej nadaljuje v slogu cerkvene inkvizicije. V mariborski škofiji bi jim sedaj takšen profil prišel precej prav.

    Prav briljanten je še en tvoj “mentalni” presežek

    “V Lafargu navajajo,da je zrak v Zasavju prekomerno onesnažen tudi, če oni ne delajo…
    Seveda.To vseskozi Ekokrog tudi trdi….. ?????

    A ja ????? to je pa nekaj novega ? A ste svojemu “dosmrtnemu” županu Švaganu poslali kakšno protestno pismo zadnjih 5 let ??? a je bilo kaj………………v Boj ,………… ?
    Oh se oproščam, seveda protestirali ste proti ognjemetu. Ha, ha, Burleska. No ja nekje je treba začeti.

    Namesto da kipe postavlja proti želi svojcev, naj raje naredi kaj za onesnažen zrak ! Ima pred svojim pragom za pomesti kolikor hoče. (pa naj prej malce namoči, da ne bo PM10)

    A novega direktorja pa kar k ovcam ? He !
    Pazi, mogoče dobi idejo za dober biznis na tako zastrupljenem in karcenogenem območju. Primorci Macerlovo ovčetino baje precej pohvalijo.
    Samo g.Macerl mora mi paziti na konkurenco da se mu ne zgodi
    “Lafarge bio-lamb. Taste you can simply not resist”.

    Cross ne mi spat. ………v Boj ………….Gnili francoski kapital samo čaka, da Zasavje spremeni v fancosko poljedelsko provinco.

    Ja itak.
    Sorry prepozno cela Slovenija je že itak postala provinca elitnih kretenov iz Ljubljane.
    Za delovno terapijo bi morali diamantne uhančke zamenjati za 1 mesec dela s Pihlerjem v gozdu in 1 mesec z Macerlom v štali. (Pa še enega čuvaja zraven da se kdo ne bi spravil na uboge ovce.)

  3. en ekokrogovc

    Fiona- samo popravek.
    Nismo protestirali (samo) proti ognjemetu. Predlagali smo prepoved kakršnekoli pirotehnike in petard v Zagorju. Velika razlika! Ognjemet ni hud problem- traja 10 minut, nadzirajo ga profesionalci in posledice trajajo samo kake 3 urice. Proti petardam pa se borimo iz istih razlogov kot se borimo proti Lafargeu- ker se na ta način manjšina objestnih brezobzirnežev za svoje veselje (oz. dobiček) izživlja nad nemočno večino. Kot pri Lafargeu gre tudi tu za čisto nasilje nad ljudmi. Ne gre namreč za veselje ob pokanju (v tem primeru bi si ljubitelji petard pokanje lahko posneli na iPod-a in ga na ves glas poslušali preko slušalk). Gre za sadistično izživljanje manjšine nad večino in sicer z žegnom države in “v okvirih zakona”. (Da je tako početje tudi nevarno, pa seveda ni treba poudarjati.)

    Da pa ne gre za tako minorno zadevo kot hočeš prikazati, pa kaže dejstvo, da si (kljub protestom velike večine Slovencev) še nobena politična opcija ni upala prepovedati pirotehnike!
    Švagan sicer nima moči, da bi dejansko prepovedal petarde- lahko pa ljudi pozove, naj tega ne počnejo in s svojim vzgledom (z odpovedjo ognjemetu, ki je njegovo “dete” in mu veliko pomeni) pokaže, da se da praznovati tudi brez tega. (pssst… namesto ognjemeta bo še večji spektakel…).
    Upam, da bo Švagan prvi politik v Sloveniji, ki bo imel dovolj jajc in bo tole tudi v resnici speljal.

  4. fiona

    Me veseli da ste ugotovili, da je še kaj bolj pomembnega kot petarde 5 dni v letu.

    Švagan pa ima pristojnost nad občinskimi stvarmi že od kar pomnim, pa nič. Raje g. Macerlu plačuje odvetnika. OK samo po 4 mandatih bi moral pa kaj pokazati.
    Na žalost podatki kažejo da ima pri sebi goro dela. Potem naj pa kaže na druge. Meni prav.

  5. CROSS

    fiona-mona lafarževska:

    Te mora resnično boleti,da ima Ekokrog dobrega odvetnika…pa te naj boli še naprej…

    Že čutiš,fiona,kako se Lafargu in tebi čas izteka?
    Tik,tak,tik,tak…ura teče in reče…konec je…čas se vam je iztekel…saj v Zasavju…

    Lafarge je množičen morilec…in morilca je potrebno ustaviti…na tak ali drugačen način…

    zato……………..V BOJ…proti francozom!!!!!!!!!!!!!!!

    ps. pa zahvali se za usb ključek…pa saj ga ne boš rabil,nde?

  6. CROSS

    fiona-mona lafarževska:

    Usb ključka ne boš potreboval zato,ker ti zakon omogoča,da lahko vsakodnevno zastrupljaš Zasavce…tako zanič je ta zakon…pa ti nihče nič ne more…in ti to veš…in se delaš norce iz vseh nas…

    Do kdaj bo francoski kapital pomembnejši od zdravja slovenskih ljudi?

    Ampak,čas se ti izteka…tik,tak,tik,tak…

    …………………..V BOJ,ZASAVCI!!!!………………..

  7. CROSS

    Borut Pahor pride iz USA in pove,da bo spremenil zakone,da bo lahko sprejel enega (1) ameriškega neobtoženega kao-terorista…ameriški hlapec…

    Pa naj spremeni še naš zakon,da nam zagotovi zdravo življenje..Borut….francoski hlapec…

    Slovenija=hlapčevska država

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */