Nadzorna soba brez dovoljenja

V članku Nadzorna soba že deset let deluje brez dovoljenja v današnjem Delu novinarka Polona Malovrh razkriva, da Lafarge Cement že 10 let nima uporabnega dovoljenja za nadzorno sobo oz. objekt vodenja procesa (OVP). Navedbe so za Delo potrdili tudi na trboveljski upravni enoti.

Objekt vodenja procesa (OVP) v Lafargu
Objekt vodenja procesa v Lafargu (siva zgradba levo)

Medtem pa Radio Kum poroča, da poslušalci opozarjajo na smrad. Pravijo še, da je danes inšpektorica za okolje tudi preverila delovanje proizvodnje v Lafarge Cementu, a kršitev predpisov ni ugotovila. Če to drži, so pristojni uradniki na Agenciji RS za okolje, ki je izdala dovoljenje za sežig odpadkov, krivi vsaj toliko kot pohlepni novi lastniki in vodstvo cementarne.

Radio Kum še navaja, da bo Lafarge septembra začasno ustavil proizvodnjo, uradno zaradi polnih zalog.

3 Responses
  1. […] Laibach v napovedniku dogodkov za prihodnje dni obljublja “nekaj prostorskih intervencij na območju LaFarge Cementarne Trbovlje”. V Eko krogu prostorske intervencije na območju Lafarge Cementa podpiramo, in čestitamo Laibachu, da je za načrtovano rušenje nelegalno odprte nadzorne sobe pridobil tako soglasje svojega sponzorja Lafarga, kot Ministrstva za kulturo, če že od Ministrstva za okolje ni bilo nič. […]

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */