Povečevanje sežiganja odpadkov

1

Nekako je treba odvrniti pozornost javnosti od nelegalno uporabljane nadzorne sobe, da v miru plača, kdor mora komu plačati, in požigosa, kdor mora komu požigosati.

Trenutek je torej več kot primeren, da nam v radijski oddaji Danes do trinajstih (od 9’26” naprej) novinarka Karmen Štrancar Rajevec in direktor Lafarge Cementa Iztok Virant sporočata, da nas namerava Lafarge Cement zastrupljati še bolj zagreto. Izvesti naj bi namreč nameravali “tehnološko posodobitev”, s katero bi lahko dragi “klasični energent” (in, pozor, že to je škodljivi petrolkoks!) v obsegu 70-80 % nadomestili z nevarnimi industrijskimi odpadki, ki jim novinarka v prispevku ljubkovalno pravi “alternativna goriva” – iiii!, prav tako kot Lafargev PR!

Po istem viru, od katerega očitno ne moremo pričakovati raziskovalne poglobljenosti, jih trenutno skurijo 35 %.

Če jim bomo seveda vsi mi to pustili!

1 Response
  1. […] Leto 2010. Glasba ni več alter, postala je mainstream. Danes so alter nevarni odpadki. Mladci so zdaj možje srednjih let, in njihovi zavezniki so zdaj tisti, proti katerim so se nekoč borili. Sympathy for the Devil in Kapital sta bili prerokbi. Njihov sponzor ob 30-letnici – Lafarge Cement Trbovlje. Spodnji plakat smo po anonimnem obvestilu poslikali danes zjutraj v Trbovljah. […]

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */