VSE O REFERENDUMU O PITNI VODI

V Eko krogu že od začetka marca sodelujemo v skupini različnih organizacij civilne družbe, aktivistov in prostovoljcev,  ki se borimo za ohranitev pitne vode in prostega dostopa do obal. Pot do referenduma ni bila lahka. Najprej smo poslance Državnega zbora in Državnega sveta prepričevali, naj umaknejo sporne člene in organizirajo javno razpravo. Niso nas slišali. Sledilo je zbiranje 2.500 podpisov za razpis referenduma. Zbrali smo jih več kot 9.000. Nato je bilo potrebno zbrati 40.000 overovljenih podpisov. Zbrali smo jih skoraj 60.000.

HVALA VSEM, ki ste oddali podpise in sodelovali kot prostovoljci. Omogočili ste nam, da na referendumu res nekaj spremenimo.

REFERENDUM BO V NEDELJO 11.7.2021, na glasovnicah bomo obkrožili PROTI.

Tokrat moramo zbrati kar 340.007 glasov proti, kar je res velika številka. A ne nedosegljiva, če se zares potrudimo in gremo na volišča.

Glasovati je možno na vrsto različnih načinov. Tudi, če boste 11.7.2021 na dopustu doma ali v tujini.

VSE NAČINE GLASOVANJA LAHKO PREVERITE NA KATERIKOLI OD SPODNJIH POVEZAV:

Za uspešno izvedbo referenduma mora naš glas čimbolj široko, da dosežemo vse državljanke in državljane, slišati nas morajo mladi in stari.

ZATO PA NUJNO POTREBUJEMO VAŠO POMOČ.
  • SPREMLJAŠ IN DELIŠ OBJAVE FB STRANI REFERENDUM ZA PITNO VODO

FB stran referenduma: https://www.facebook.com/Referendum-ZA-PITNO-VODO-108208474734177 vsebuje ažurne in podrobne informacije o različni načinih glasovanja ter aktivnostih kampanje po vsej Sloveniji. Deli jih med svoje prijatelje.

  • POSTANEŠ LAHKO PROSTOVOLJEC / PROSTOVOLJKA

Tudi če nimaš veliko časa, lahko enkrat na teden eno uro raznašaš letake ali plakate. Se redno voziš v Ljubljano? Lahko nam pomagaš z dostavo materialov. Lahko si zamisliš in organiziraš kako akcijo ali dogodek. Recimo pisanje vabil na referendum s kredo po tleh. Ali kličeš prijatelje in znance ter jih spomniš, naj se udeležijo referenduma. Ali pelješ na volišče dedka in babico.

Super je, če se lahko javiš na: [email protected]

Zasavje je med slabše pokritimi regijami s prostovoljci, zato bomo veseli, če se vas javi čim več. Pokažimo uporniškega duha tudi, ko gre za tako pomembno stvar kot je voda!

  • POKLONIŠ NAM LAHKO DONACIJO

V bitko smo se podali brez financ, a z ogromno željo po ohranitvi naše narave. Vseeno pa vsaka kampanja potrebuje določena finančna sredstva, ki se jih nameni za letake, značke, plakate, stojnice, … Tudi naša ni nič drugačna.

Hvaležni bomo za vsakršno pomoč v obliki donacij. Zato smo odprli poseben referendumski tekoči račun. Ima pa referendumska kampanja določena pravila glede prejemanja donacij, tako, da je najbolje, če jih preverite in donirate preko spletne strani: https://zapitnovodo.si/doniraj-in-pomagaj-zasciti-pitno-vodo/

(opomba: v Gibanju za pitno vodo smo se dogovorili, da zbiramo donacije za referendum samo v društvu Eko krog in Greenpeace Slovenija).

ČE NISTE PREPRIČANI, ALI JE REFERENDUM POTREBEN, SPODAJ DODAJAMO NEKAJ POVEZAV NA UTEMELJITVE:
USPELO NAM BO SAMO SKUPAJ!

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */