Eko krog v 2020: naravovarstvo

0

Eko krog se je vključil v kampanjo proti zaostrovanju pogojev za pridobitev statusa delovanja v javnem interesu za nevladne organizacije na področju ohranjanja narave.

Junija 2020 smo sodelovali smo v akciji Za naravo ob Savo, ki jo je koordiniralo gibanje Balkan River Defence. Organizirali smo pohod iz Zagorja do Trbovelj, s katerim smo opozorili, da sežiganja odpadkov v regiji ne bomo dovolili. Pohoda so se udeležili tudi gostje – kolegi iz društva Eko Anhovo. Avgusta je podobna akcija – Za naravo ob Sočo – potekala ob reki Soči. Eko krog se je udeležil aktivnosti v Kanalu ob Soči tudi s predavanjem in pogovorom z Urošem Macerlom.

V začetku oktobra 2020 je bila podpisana koncesijska pogodba glede gradnje hidroelektrarn na srednji Savi. Kot odziv, se je  v skupino organizacij, gibanj in lokalnih iniciativ, združilo več organizacij v skupino Za Savo. Sredi novembra smo čalni skupine objavili svojo spletno stran, na kateri so predstavljeni naš namen ter argumenti glede škodljivosti HE za lokalne skupnosti in naravo. Preko spletne strani zbiramo podpise peticije za prosto tekočo reko Savo. Eko krog je koordinator skupine.

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */