Peticija proti lovu na ogrožene vrste ptic

Ruševec (Lyrurus tetrix), foto Tomaž Mihelič

Vabimo vas, da podpišete peticijo Preprečimo lov na ogrožene vrste ptic!, s katero podpisniki pozivamo ministra za kmetijstvo in okolje, da prepreči uvrstitev zavarovanih vrst ptic med lovno divjad in da se zavzame za odpravo lova ptic za zabavo. Na desni fotografiji (avtor: Tomaž Mihelič) je npr. ruševec (Lyrurus tetrix), najbolj veličastna ptica in simbol našega visokogorja, ki si je v Evropi po velikem upadu v preteklosti kot vrsta opomogel, v Sloveniji pa je še vedno ranljiva in zavarovana vrsta – nikakor za pred puške italijanskih lovskih turistov.

Gre za ukrepanje proti uveljavitvi spornega predloga za spremembo aktualne Uredbe o določitvi divjadi in lovnih dob, ki med drugim vsebuje podaljšanje lovnih dob in razširitev seznama lovnih vrst z osmimi vrstami ptic, ki so v Sloveniji zavarovane, kar pet od teh pa najdemo na Rdečemu seznamu ogroženih gnezdilk Slovenije.

Več o tem lahko preberete na naslednji strani, kjer lahko prispevate tudi svoj podpis k peticiji: www.tretjiclen.si/slo/ptici.

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */