Teden mobilnosti 2011

Včeraj se je tudi v Sloveniji uradno končal teden mobilnosti, ki je po vsej Evropi trajal od 16. oktobra. Po tem, ko Trbovljam vreme lani ni bilo naklonjeno, so Ulico 1. junija danes le lahko zaprli za motorni promet. Trboveljčani tako lahko danes uživajo v dnevu brez avtomobila.

“Potujmo drugače”, promocijski spot Ministrstva za okolje in prostor

Trbovlje ta dan obeležujejo že tradicionalno, danes pa, kot poroča Radio Kum, bodo na (s strani pešcev) zasedenem območju potekale številne mladinske delavnice, ki jih bo ob 19h zaključil Trkajev nastop.

V Zagorju so ta teden izkoristili za zaključek infrastrukturnih del, denimo uvedbe enosmernega prometa na Kidričevi s parkirnimi mesti za invalide in promenado za pešce. V tem tednu je pred občinsko stavbo pričela delovati tudi polnilna postaja za električna vozila, Trbovlje bodo Zagorju pri tem sledile kmalu.

Iz Hrastnika naši viri o kakšnih dogodkih ne poročajo, zaporo ceste v Bobnu zaradi gradbenih del sem ne moremo šteti.

Teden mobilnosti se je torej uradno končal, a argumenti za osebni teden mobilnosti ostajajo nespremenjeni. Izpusti osebnih avtomobilov so velik vir škodljivih delcev PM10. Odpovejmo se onesnaževanju, kjer se le moremo.

Naj se s koledarsko začne tudi kolesarska jesen.

1 Response

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */