Izpust klora iz TKI Hrastnik

TKI Hrastnik avgusta 2010

Kot sta poročala Radio Kum in STA, je danes ob 9.30 prišlo do izpusta klora iz TKI Hrastnik (slika je iz lanskega avgusta), ki so ga vonjali do centra Hrastnika in do Brnice. Isti vir trdi, da izpust ni škodoval živi naravi. V prispevku TV Slovenija slišimo, da so občani klicali Center za obveščanje (112) in opozarjali na smrad, ki se je širil po dolini. Klor naj bi ušel ob menjavi poškodovanega ventila. Sirena se ni oglasila, se je pa na Pop TV malodušno oglasil “eden od odgovornih”, češ da v marsikaterem stanovanju bolj smrdi iz pipe kot danes iz Kemične. Torej je povsem normalno, da sosedje kličejo 112, ko se začnete tuširati.

Za vsak slučaj za v bodoče (in naj ta dan nikoli ne pride!) priporočamo branje navodil “Kako ravnamo ob nesreči s klorom“. Pred nekaj leti je bila v Hrastniku izvedena tudi državna vaja Klor 2006 (slike), pa se bo kdo še spomnil.

Plong-ceglc: umaknite se v hribe in stran od oblaka, ki se zadržuje pri tleh, gibajte se v smeri proti vetru. In pred kamero postavite koga, ki ve, kaj govori.

10 Responses
  1. V prispevku TV Slovenija smo lahko opazili, da ima TKI Hrastnik osebo za stike z javnostjo zelo podobno fioni. Da ni dvojček od Sop…A…?

    Kar se pa tiče TKI Hrastnik pa moram povedati, da je ta tovarna kriva, da sem opustila dve njivi in vrt v Hrastniku in sem raje pustila, da je obdelovalno zemljo prerastla trava….bolje,da kaj več ne napišem, kako je izgledala zelenjava, kakšnega okusa je bila…

  2. fiona

    Dajte ga biksat,
    Smrdi itak iz Lafarge-a. To iz TKI ni nič, to je samo en “malo” strupeni klor, a ne.

    Pričakujemo da se bo kmalu oglasil veliki poznavalec eko problematike g. Pihler s kakšno fenomenalno izjavo ala klor samo malo žgečka in da od njega ni še noben umrl, ma kaj še fino………… ti pljuča razkuži.

    cross,……… kaj je zdaj,…… a pri
    TKI pa ne gremo v boj !!!,…..ej, ej popuščaš, popuščaš.

  3. Boštjan Pihler

    Heh, fiona se nikakor ne more sprijazniti z ugotovitvijo zdravnikov, da izpusti žveplovih oksidov z vidika zdravja ljudi še zdaleč niso tako hud problem kot izpusti težkih kovin in organskih spojin, po katerih je Lafarge Cement tako zelo znan.

    Radosti pa me dejstvo, kako zelo boleč trn v peti ji oziroma mu predstavljam. En moj dober prijatelj bi rekel, da ne gre za trn v peti ampak za “pain in the ass”. Hej, mogoče pa je fiona mazohist in ji oziroma mu delam uslugo? Zato raje prekinjam razpravo.

  4. fiona

    ej, jej, Pihler …. domišljav pa ste, domišljav.

    Pa kako to ponosno zapiše,,, ne nisem trn v peti ,….. jaz sem pain in the ass,…..
    :))))))))))))))))))))))))))))),…. ja pa res, bi se še kakšna z mano strinjala

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */