Razbite šipe

Eko krog ostro zavrača namigovanja Lafargea, da je kriv za štiri razbita okna na njihovi upravni stavbi. Vsa ta leta smo se za naše pravice borili po pravni poti- naše akcije so bile odločne in ostre, vendar izključno nenasilne! Čeprav se Lafarge ves čas zelo trudi, da bi nas diskreditiral kot tolpo prenapetežev moramo poudariti, da so bili ves čas naše glavno in edino orožje predvsem strokovni argumenti. Ti so nam na koncu prinesli zmago na sodišču!

Obenem tudi protestiramo proti prenapihovanju dogodka s katerim hoče Lafarge po stari navadi sebe prikazati kot žrtev. Lafarge v melodramačnem tonu navaja, da je “neznanec izstrelil štiri krogle iz neznanega orožja v njihovo upravno stavbo” in to “v pisarno, kjer dela mamica dveh otrok”. iz dramatične dikcije bi lahko razumeli, da so teroristi z brzostrelkami (če ne že z minometom) streljali na ubogo mamico. Policijsko poročilo pa navaja, da je šlo zgolj za prekršek v katerem je nekdo ponoči, verjetno z otroško fračo in krogličnimi ležaji, razbil nekaj oken na prazni stavbi. V tem času je “napadena” mamica mirno spala nekaj kilometrov stran.

Očitno je Lafarge dogodek dobro izkoristil, da se znova pokaže kot žrtev in obenem odvrne pozornost od dejstva, da sta edina argumenta, ki ju je zadnja leta vztrajno ponavljal in sicer, da “Eko krog zavaja javnost” ter da “Lafarge deluje v skladu z zakonodajo” bila ovržena na sodišču. Pokazalo se je, da so oni tisti, ki so zavestno(!) zavajali javnost in, da še zdaleč niso delovali v okviru zakonodaje, ko so skoraj dve leti brezobzirno zastrupljali mamice in otroke v Ravenski vasi (če dovolite še nam malo patetike).
Sprašujemo se torej komu v tej situaciji koristijo razbite šipe… Eko krogu prav gotovo ne.

Kdorkoli je že razbil šipe, dejanje v nobenem primeru ni opravičljivo in ga v Eko krogu obsojamo in se od njega ograjujemo. Obenem sočustvujemo z delavci Cementarne, ki so zaradi nerazumnega pohlepa njihovih lastnikov v nenehnem konfliktu z okolico in nedvomno pod hudim stresom. Tudi nam ni lahko in upamo, da se bo ta agonija kmalu končala v zadovoljstvo vseh. Zato pozivamo vse strani k razumu in strpnosti in naj ne nasedajo provokacijam.

21 Responses

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */