Petkova predaja podatkov

Minister Žarnić nas obvešča (PDF, 46 KB), da so na MOP pridobili obljubljene podatke in da nam jih bodo predali v petek, 28. januarja 2011, od 14h v Delavskem domu v Trbovljah.

Človek se vpraša, zakaj podatkov z MOP niso preprosto poslali po pošti. Saj znamka menda ni tako draga?

No, Zavod za zdravstveno varstvo Maribor (to so tisti, ki so med drugim že leta 2003 Lafarge Cementu požigosali, da povečan TOC izvira iz surovine, ne iz novega goriva petrolkoksa, čemur Eko krog oporeka) bo pozornost javnosti hkrati izkoristil za “kratko predstavitev rezultatov meritev” za katere jih je, kot pooblaščena institucijo, najel Lafarge Cement, za vrednotenje podatkov pa zdaj MOP.

Eko krog se bo predaje in predstavitve udeležil. Pričakujemo farso, a vseeno upamo, da bomo tokrat le prijetno presenečeni.

Naš končni cilj pa niso podatki sami, temveč takojšnje prenehanje sežiganja odpadkov. Tega ne smemo nikoli pozabiti.

17 Responses
  1. fiona

    Davkoplačevalka,
    Oh,…za mene nič skrbet, sem čisto OK čeprav je v Zasavju s karcenogenimi PM10 še naprej rekordno. Zdaj bi me pa res zanimalo od kje so ti karcenogeni delci ???

    Mimogrede še vedno npr. pa čakam na odgovor g. Pichlerja, ki se je potuhnil kot en Lafarge ko mu stopiš na rep.

    g. Macerl ? A ste še predsednik ali kaj ? A bo kaj ? Čakam ! Če ste z g. Pichlerjem res na “ti” potem pričakujem da ga malo spomnite,……. je kot kaže malo “selektivno” pozabljiv. Naj gre delat na kakšno ministrstvo ali pa kar v Lafarge.

    hmmmm, a pa crossovih EU standardov za benzen tudi ni od nikoder.

  2. fiona,kako,da so PM10 rekordni,če pa nam je včeraj naš presvetli zagotavljal,da je v Trbovljah oz.Zasavju vse v najlepšem redu? Da si je sam zupal priti k nam z vso svojo ekipo, opravil delo poštarja in odbrzel domov! Smo pa res bogata država,da namesto poštarjev to dela sam presvetli minister!!! Aja, zahtevane podatke pa je uzela magla !

  3. fiona

    davkoplacevalka,

    Če vladarji rečejo da je vse OK, potem verjetno ni (za PM je to itak jasno).
    Če rečejo da bodo Lafargu vzeli dovoljenje, ga verjetno ne morejo.
    Če rečejo da niso imeli izbire in so morali zamenjati Erjavca, potem so verjetno imeli drugo možnost (eto Križanič ostaja). Ko nam pa tip razlaga kako dobro nam gre, samo poglejte številke. Vsak dan se zadolžimo za 4,6Mio€.
    Halo ?
    Ko bo pa vse klecnilo, se bodo pa pobrali v tople kraje, mi bomo pa sranje dihal vsak dan.
    (sorry me je malo zanselo)

    trbovečjčanka

    g. Pihler že ve kaj mi mora odgovoriti. Če pa ne naj se pa malo sprehodi po straneh Eko-kroga.
    tudi cross, če že hočeš.

  4. Boštjan Pihler

    Lafargevega fioneka ne zanimajo podatki, ki jih Lafarge skriva pred celim svetom. On bi rad vedel, kdo so naše priče pri zadevah, ki kompromitirajo MOP in Lafarge. Seveda ni niti pametno niti higiensko takole opletati s pričami. Zato bo pač ostal nepotešen.

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */