Uroš Macerl – ime novembra na VAL202

Uroš Macerl, predsednik Eko kroga, je bil izbran za ime meseca novembra po izboru poslušalcev Vala 202. Že 15. novembra je za ime takratnega tedna obveljal “Uroš Macerl iz društva Ekokrog in približno dva tisoč (sic!) Zasavcev, ki so pred vladno palačo v Ljubljani prinesli ‘štafeto norosti’ in zahtevali, naj se preneha sežigati odpadke v cementarni Lafarge.” (takratni intervju z njim se na zvočnem posnetku začne na 10’17”).

Zdaj je torej Uroš eden od dvanajstih kandidatov za ime leta.

31 Responses
  1. Vsem zagovornikom Lafargea,
    Njegovim dragim podpornicam,

    Naravni zakon pravi: Kar seješ to žanješ.
    To je matematično natančen zakon, ki v kreaciji vedno zagotovi da se vrne vse, kar človek stori. Navidezno je lažje širiti nestrpnost in propagirati uničevanje okolja za ceno polnega trebuščka, vendar to na kocu pripelje do visokega računa, ki ga takemu posamezniku izstavi narava. zato drage zagovornice Lafargea:
    Predno promovirate podjetje, ki bogati na račun visoke umrljivosti otrok, se prosim zavejte da boste trpljenje, ki ga s tem širite nekoč dobile nazaj z matematično natančnostjo. četudi tega ne vidite sedaj zaradi takšnih ali drugačnih okoliščin. vedno obstaja pot ustvarjanja bogastva, ki bogati ljudi tako da hkrati bogati tudi zdravje ljudi. zato iz sočutja do Vas: vzpodbujajte Zdravje in Naravo. Narava pošilja grenke opomnike in ljudje potem ko jih dobijo kot neuki iščejo lek, ki bi pozdravil te težave. dobijo pa vedno tisto kar so sami ustvarili v preteklosti. Ker Naravni zakon je tako prečudovit da človek vidi svet skozi svoja dejanja iz preteklosti.

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */