Jutrišnji sestanek na povabilo ministra Žarnića

Minister za okolje in prostor, prof. dr. Žarnić, nas je za jutri, v sredo, 1. decembra 2010 ob 10. uri, povabil, kot pravi, da mu predstavimo naše videnje zadeve in da se pogovorimo o naših predlogih in rešitvah (PDF). Povabilo smo seveda z veseljem sprejeli (D-19/10):

Ravenska vas, 30.11.2010
Št. dokumenta: D-19/10

Spoštovani!

Dne 29.11.2010 smo na elektronski naslov društva prejeli Vaše vabilo na sestanek. Vabite nas, da se sestanemo v sredo, 1. decembra 2010, ob 10 uri, v prostorih Ministrstva za okolje in prostor. Predlagate, da Vam predstavimo naše videnje, predloge in rešitve v zvezi s problematiko onesnaževanja ter da skupaj določimo neodvisne strokovnjake.

V zvezi z omenjenim vabilom sporočamo, da se bomo sestanka z veseljem udeležili.

Zaradi namigovanj in obtožb, tudi s strani Agencije RS za okolje, da zavajamo javnost in širimo neresnice, pa zahtevamo, da so na sestanku prisotni tudi vsi mediji, ki jih omenjena tematika zanima. Domnevamo, da s tem ne boste imeli težav, saj verjamemo, da si tudi sami želite čim bolj transparentno reševanje omenjene problematike. Nenazadnje pa je tudi prav, da nas, čeprav samo prek medijev, sliši tudi predsednik vlade g. Borut Pahor, ki se, kot lahko razberemo iz Vašega dopisa, tega sestanka osebno ne bo udeležil.

Vljudno Vas naprošamo, da nam sporočite, če se strinjate z našimi predlogi napovedanega sestanka, saj bo samo v takem primeru sestanek konstruktiven in bo obrodil želene sadove.

V upanju na pozitivni odgovor Vas lepo pozdravljam,

Predsednik društva Eko krog
Uroš Macerl

V vednost:
– Kabinet predsednika vlade
– Kabinet predsednika države
– Urad varuha človekovih pravic
– mediji

Upajmo, da bo res.

14 Responses
  1. […] V Eko krogu smo s sestankom zmerno zadovoljni v okviru pričakovanj. Zaradi preteklih izkušenj smo upravičeno previdni, saj smo imeli podobnih sestankov v preteklosti že nebroj, dasi še ne s tem ministrom in ne ob tolikšni medijski pozornosti. Sestanek so (morda tudi na naš predlog) spremljali številni mediji: TV Slovenija, MMC RTV, 24ur, Dnevnik in drugi, na strani MOP pa lahko poslušate ves sestanek in dve izjavi za javnost. […]

  2. Boštjan

    Ma žarnić je kr uredu dečko. Mene je sicer imel na faxu Gradiva in še en predmet in je bil vedno korekten. Upam samo da pritiski nanj ne bodo preveliki. Sarkozy-Pahor & co.

    Vprašanje se glasi: Ali biti bogati in bolani ali revni in zdravi.

    Samo nihče pa se ni vprašal o alternativi cementne, železarniške in gradbene industrije.

    Ko se je snovala država je lesni lobij turiral čim več lesnih hiš in drugih proizvodov iz lesa, ampak je bil gradbeni in železarski ter cementni lobij premočan. Zato se pa gradijo v SLO samo betonske in železne stvari/hiše. Poglejte za zgled Vorarlberg in druge avstrijske zaselke kako se gospodari z lesom. Lokalne skupnosti, ko iz lokalne hoste pridobijo les, ga lokalni tišlerji obdelajo in lokalni majstri postavijo hiše. Pri tem ima lokalna skupnost veliko dodano vrednost. Pri nas tega ni. Vsaj jaz tega ne poznam.
    Cement bi se rabil samo za temelje. Za ostalo pa trajnostni les.

    lp
    Boštjan

  3. en od ekokrogovcev

    “Tukaj nekaj ne [tima. Pa se bojim da bolj verjemem Onkolo[kemu in[titutu kot tebi.”

    Fiona- evo, jaz sem se resno trudil z odgovori, vi mi pa kar apriorno ne verjamete (kljub temu, da v isti sapi dodajate, da študije “zdravje za zasavje” ne najdete in torej rezultatov ne poznate…). Čemu bi se torej sploh še trudil?!? In se ne bom več. VSI podatki so na Eko krogovi strani. Včasih se zgodi, da se na internetu kak link spremeni in potem ne dela. Ampak za to je pa Google. Malo se sama potrudi, ker imaš očitno dovolj časa.

    Eko krog se naslanja SAMO(!) na preverljive podatke! Pa že ti so šokantni. Ni nam treba pisati gostilniških govoric in babjih čenč (čeprav jih prejemamo, ohoho, veliko… jih namerno ignoriramo.) Če pa podatki niso dostopni (pa bi morali biti!!!), potem upravičeno sklepamo, da jih nekdo namerno noče pokazati. Zato upamo, da nam bodo končno(!) pokazali podatke (tekočih meritev) za zadnjih 5 let.

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */