Okrogla miza z županskimi kandidati v Trbovljah

Plakat z vabilom na okroglo mizo

Civilna pobuda za zdravo okolje Trbovelj in Društvo za okoljevarstvo in naravovarstvo – Eko krog vabita na javno okroglo mizo z županskimi kandidati občine Trbovlje na temo “Ekološka problematika v Trbovljah”.

K aktivni udeležbi smo povabili županske kandidate: Alenko Forte, dr. med., zdravnico specialistko, direktorico; mag. Barbaro Žgajner Tavš, magistrico socioloških znanosti; podsekretarko; Vilija Trevna, univ. dipl. prav., načelnika UE Trbovlje; Mitjo Rozino, srednja tehnična šola, profesionalnega podžupana in Gregorja Kito, profesorja športne vzgoje, izvršnega direktorja.

Okrogla miza bo v ponedeljek, 4. oktobra 2010 ob 18. uri v sejni sobi Delavskega doma Trbovlje (pri kavarni).

Kandidatom smo že predhodno poslali naslednja vprašanja:

  1. Podatki o obolevnosti in umrljivosti Trboveljčanov so zaskrbljujoči. Kaj konkretno boste storili vi kot župan/ja glede na izsledke študije Zdravje za Zasavje?
  2. Navedite konkretne postopke, kako boste zavarovali zdravje Trboveljčanov, med drugim tudi zdravje tistih, ki živijo v neposredni bližini cementarne in jih je Občina Trbovlje v postopku priprave dovoljenja za sežiganje odpadkov zatajila. Ali boste od države zahtevali razveljavitev izdanega dovoljenja za sežiganje odpadkov v cementarni?
  3. Kakšno je vaše stališče o dejstvu, da je bila Občina Trbovlje stranka v postopku izdaje dovoljenja za sežig odpadkov, pa v postopku ni vložila niti ene pripombe in je privolila v to, da se v Trbovljah sežigajo nevarni odpadki iz cele Evrope in držav tretjega sveta, ob tem pa občinsko vodstvo svojim volivcem ni omogočilo referendumskega odločanja o tako pomembni zadevi?

Okroglo mizo bo povezoval radijski moderator Primož P Ram Siter.

Svojo udeležbo lahko napoveste na Facebooku, ni pa nujno, lahko kar pridete. Vabljeni!

1 Response

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */