Upravni odbor Eko kroga podpira vstop Macerla v politiko, društvo pa ostaja del civilne družbe

0

Predsednik Eko kroga, Uroš Macerl, se je odločil, da se pridruži novi zeleni politični stranki Vesna. Odločitev je sprejel po dolgih letih opažanj, s kakšnimi napori se civilna družba trudi izbojevati vsaj minimalne standarde glede varovanja narave in bivanja v bolj zdravem okolju. »Njegovo odločitev podpiramo in smo prepričani, da bo v novi vlogi lahko še bolje zastopal glas okolja, demokracije in transparentnosti, enakosti in socialne pravičnosti,« pravijo v društvu.

Macerl je ob tem ocenil, da je funkcija predsednika društva nezdružljiva z vidnejšo vlogo v politični stranki. »Upravnemu odboru Eko kroga sem zato podal svoj odstop z mesta predsednika. Prav je, da Eko krog ostaja apolitičen. V društvu ves čas deluje sposobna in izkušena skupina strokovno podkovanih aktivistov, ki ji popolnoma zaupam. Prepričan sem, da bo ta ekipa uspešno nadaljevala svoje delo, se odločno odzivala na okoljske probleme in s kampanjami podpirala rešitve,« svojo odločitev pojasnjuje Uroš, ki ostaja član Eko kroga.

Do naslednjega občnega zbora bo po sklepu Upravnega odbora dolžnosti predsednika društva opravljal mag. Jure Vetršek, tajnik in dolgoletni aktivist Eko kroga.

Upravni odbor društva Eko krog

 

 

 

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */