Občine: sodelovanje pri razpravah o sežiganju odpadkov

V začetku marca 2019 ste občine od Ministrstva za okolje in prostor prejele dopis s pobudo za razpravo o postavitvi sežigalnice. Verjamemo v demokratični dialog. Kot je omenjeno v dopisu ministrstva, mora biti sežigalnica / objekt družbeno in okoljsko sprejemljiv, zainteresirana in strokovna javnost pa pravočasno vključena v proces razprave in odločanja. Pomembno je tudi, da imajo v razpravi vsi deležniki možnost izraziti svoje poglede.

V EKO KROGu imamo bogate izkušnje s tem, kako je živeti ob tovrstnih napravah in kakšen je v Sloveniji nadzor nad njimi. Zato menimo, da lahko konstruktivno prispevamo k razpravam glede postavitve sežigalnice in predstavimo temo z zornega kota prebivalcev.

O tej temi smo pripravljeni sodelovati v razpravah na občinskih in mestnih svetih.

Vaše povabilo k sodelovanju nam lahko posredujete preko e-pošte: [email protected]

1 Response
  1. ivana Komic

    Pozdrav z Jesenic.
    Pri nas imamo problem s smradom z deponije Mala Mežakla. Nekateri želijo preusmeriti pozornost od vzrokov z debatami o “koristni” sežigalnici.
    Naši dolini rdečega prahu, potem belega-rakavega prahu, sedaj grozi postati dolina smradu. Prosim, podpišite peticijo o smradu in prosim za kontakt.
    Drevesa ne znajo več tvoriti debla, sem prebrala, to bi nas moralo zelo skrbeti. Pozdrav Boštjanu,srečali smo se na Snežniku.

    Love&Light
    Ivka

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */