Eko krog v 2018: predavanja, srečanja, predstavitve

Braniti naravne vire in s tem prihodnost otrok je naša dolžnost, zato povezujemo in vzgajamo generacije, ki jim ne bo vseeno. Lani smo v Eko krogu sodelovali na različnih srečanjih ter se odzvali na povabila za predavanja in predstavitve.

Predavanje na Filozofski fakulteti (1.3.2018, Ljubljana)

Gostujoče predavanje na Oddelku za etnologijo in antropologijo pri predmetu Aplikativna antropologija in kulturni menedžment, izr.prof.dr. Peter Simonič

Predavanje UPI – Ljudska univerza Žalec (6.3.2018, Žalec)

Uroš Macerl je sodeloval v pogovoru animacijskega srečanja študijskega krožka z naslovom »Tri, dva, ena – priložnost za trajnost še ni zamujena!«.

Sodelovanje na dogodku Premik 2018 (29.3. 2018, Sežana)

Premik je ekipa neodvisnih prostovoljcev, ki so po partnerskih ustanovah drugo sezono zapored izvedli serijo pogovornih večerov Premik. Sezono so zaključili s Premikom 2018, ki se je v tej obliki zgodil že tretje leto zapored. Uroš Macerl je spregovoril o tem, zakaj so premiki potrebni, na kaj moraš biti pri tem pripravljen in kaj prinesejo na družbeni in osebni ravni. Vse seveda čez zgodbo dolgoletnega boja Eko kroga z mulitnacionalno cementarno. Na tej povezavi je dostopen videoposnetek Uroševega predavanja.

Predavanje v Škoflji Loki (22.5.2018, Škofja Loka)

Predavanje Uroša Macerla o problematiki sežiganja odpadkov, nadzoru, politikah in okoljskem aktivizmu.

Sodelovanje na protestu Brez strahu (31.5.2018, Ljubljana)

Protest je bil namenjen zavračanju sovražnega govora. Z našim nagovorom smo opozorili na krčenje prostora civilni družbi preko zakonodajnih sprememb, ki jih je vlada na področju okolja sprejemala z zadnjih dveh letih.

Sodelovanje na okrogli mizi (21.6.2018, Miklavž na Dravskem polju)

Na okrogli mizi smo se spraševali ali lahko gospodarski razvoj in kvalitetno življenjsko okolje z zdravjem na čelu sobivata. Poleg Uroša Macerla sta sodelovala še Dušan Plut in Mihael Toman.

Predavanje v okviru Mednarodne poletne šole politične ekologije (4.9.2018, Ljubljana)

Mednarodna poletna šola politične ekologije je potekala na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. O aktivnostih Eko kroga so predvajali dokumentarni film Upor in organizirali pogovor z Urošem Macerlom.

Obisk dijakov Dijaškega doma Ivana Cankarja (26.9.2018, Ravenska vas)

Eko krog razvija poseben program delavnic za srednje šole. Lani jeseni smo v Ravenski vasi tako gostili dijake Dijaškega doma Ivana Cankarja iz Ljubljane. Dijaki so o obisku pripravili fotogalerijo, kratek video in poročilo.

Predavanje v Novem mestu (2.10.2018, Novo mesto)

Predavanje o problematiki sežiganja odpadkov, nadzoru, politikah in okoljskem aktivizmu.

Predavanje na 7. Srečanju o kemijski varnosti (23.11.2018, Ljubljana)

Uroš Macerl se je kot predavatelj udeležil 7. Srečanja o kemijskih varnosti in vplivu kemikalij iz industrije na  okolje in zdravje. Organizirala sta ga Sekcija za klinično toksikologijo Slovenskega zdravniškega društva in Center za klinično toksikologijo in farmakologijo UKCL.

Predavanje na konferenci Globalno učenje za spodbujanje trajnostnega razvoja v vzgoji in izobraževanju (10.12.2018, Ljubljana)

Uroš Macerl se je kot predavatelj udeležil konference, ki je osvetlila skupna izhodišča globalnega učenja ter vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj. Konference je bila namenjena vsem vodstvenim in strokovnim delavcem v vrtcih in šolah.

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */