Donacija trboveljski bolnišnici

Eko krog je doniral Splošni bolnišnici Trbovlje 4800 EUR za nakup svetilke za fototerapijo novorojenčkov in posebnih nosil za prenašanje bolnih otrok. Opremo bo uporabljal pediatrični oddelek bolnišnice.

Obisk bolnice Trbovlje
V četrtek, 11. januarja, so predstavniki našega društva obiskali bolnico Trbovlje, ki ji je Eko krog doniral sredstva za nakup opreme za delo pediatričnega oddelka (več slik na Facebooku).


V desetletjih dokazovanja, da onesnaženo življenjsko okolje pušča svoj odtis na zdravju otrok, so v onesnaženem zasavskem zraku zrasle in odrasle generacije otrok. Mnoge izmed njih je brezbrižnost lokalne družbe in gospodarstva zaznamovala za vse življenje. Zgolj požrtvovalnosti in vztrajnosti civilne družbe in dela strokovne javnosti lahko pripišemo dejstvo, da se zadnja leta obremenjevanje zasavskega okolja zmanjšuje, da so danes otroci okoljskim onesnažilom manj izpostavljeni in da lahko verjamemo, da bo tudi njihova zdravstvena slika vsako leto boljša.

V začetku leta 2018 Eko krog skuša doprinesti k zdravju zasavskih otrok tudi z donacijo, ki pediatričnemu oddelku trboveljske bolnišnice v celoti omogoča nakup prenosne svetilke za zdravljenje zlateničnih novorojenčkov in univerzalnega terapevtskega vozička za prevoz bolnih otrok po sobah in oddelkih naše bolnice.

Upamo, da bosta malim bolnikom omogočila hitrejše in udobnejše zdravljenje.

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */