Janez Tori umrl

Janez Tori, november 2010

Po večletni borbi je Janez Tori izgubil bitko z boleznijo (na desni: na protestu pred vlado novembra 2010, kjer je igral z Orleki).

Vsa Slovenija ga je poznala kot vedno dobrovoljnega trobentarja in ustanovnega člana skupine Orlek. Poznali smo ga tudi kot delovnega človeka in uspešnega podjetnika, predvsem pa kot ljubečega družinskega človeka, ki je svoje moralne vrednote, delovno etiko in ljubezen do glasbe prenesel tudi na sinova in vnukinji.

V Eko krogu mu bomo večno hvaležni za vse, kar je storil za nas. Orleki so bili vedno pripravljeni brezplačno igrati na naših prireditvah in protestih. Tiskarna družine Tori nam je praktično zastonj tiskala plakate, brošure in druge materiale. On sam pa je, kljub napredovani bolezni, na protestu pred francosko ambasado zaigral “Tišino” tako, da so tudi policisti in francoski varnostniki dobili kurjo kožo.

Zaradi ljudi, kot je Janez Tori, izgleda svet boljši in lepši, kot je v resnici. Njegovo plodno in zanimivo življenje ter njegova zapuščina bo inspiracija za vse nas. O svoji bolezni je takole pogumno spregovoril za oddajo 24ur: Zastrašujoči podatki (POP TV, november 2010).

Pokojnikovi družini, predvsem pa ženi, sinovoma in vnukinjam izražamo globoko sožalje in spoštovanje.

člani Eko kroga

4 Responses
  1. Boštjan Pihler

    Drugi stavek tretjega odstavka

    “Orleki so bili vedno pripravljeni brezplačno igrati na naših prireditvah in protestih”

    je neresničen – in Eko krog to ve! Ko je Eko krog leta 2005 organiziral eko-posvet v zagorskem Delavskem domu in po posvetu koncert, Orleki niso hoteli brezplačno sodelovati, zato do sodelovanja tudi ni prišlo. Orleki z Eko krogom sodelujejo, in to brezplačno, šele zadnji dve leti. Eko krog sem o tem obvestil, a večina jih še vedno meni, da je ta neresnična objava primernejša.

    Kot kaže, je sam g. Tori za Eko krog bil premalo dober in je za lepšo sliko o njem potrebno vztrajati na potvarjanju dejstev.

    Smrt spoštovanega g. Torija je zame zelo žalostno dejstvo. Naj bo tisoč krat preklet zasavski industrijski sindrom! Izjemno simpatičen in dober mož g. Tori je namreč bil eden tistih zasavskih nekadilcev, ki so umrli zaradi raka na pljučih.

    Zelo žalostno, za povrh pa še povsem nepotrebno in skrajno nehigiensko pa je tudi potvarjanje dejstev s strani Eko kroga. Izgleda, da Eko krog gradi na novih “vrednotah” in s tem dobiva nov obraz.

    Boštjan Pihler

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */