Zbiranje podpisov za referendum o TEŠ 6

Obrazec za referendum o TEŠ 6

Tole se že mudi! Člane in simpatizerje prosimo, da do ponedeljka, 23. julija 2012 do torka, 24. julija 2012 podpišete zahtevo za razpis referenduma ter jo oddate na naslov v obrazcu desno (natisnite si PDF, 467 KB).

Poslanci državnega zbora so z 29 glasovi ZA in 20 glasovi PROTI podprli 440-milijonska državna poroštva za projekt TEŠ 6, kar je okoljska katastrofa za naše potomce in finančna katastrofa za bodoče davkoplačevalce.

Projekt, ki je v protikorupcijski preiskavi doma in v tujini, nikdar ne bi smel dobiti državnega poroštva.

Civilna iniciativa Davkoplačevalci se ne damo je takoj po sprejetju zakona začela z zbiranjem podpisov volilcev. Besedilo z obrazca:

S podpisom podpiram pobudo prvopodpisanega Vilija Kovačiča, vodje Civilne iniciative DavkoPlacevalciSeNeDamo-DPSND, proti državnemu poroštvu za TEŠ6, za vložitev zahteve za razpis zakonodajnega referenduma z referendumskim vprašanjem (16. čl. zakona o referendumu in ljudski iniciativi, Ur.l. RS. št. 26/2007-UPB2), ki se glasi: “Ali ste za to, da se uveljavi Zakon o poroštvu Republike Slovenije za obveznosti iz dolgoročnega posojila v višini 440 milijonov evrov, ki ga najame Termoelektrarna Šoštanj d.o.o. pri Evropski investicijski banki, za financiranje projekta postavitve nadomestnega bloka 6 moči 600 MW v Termoelektrarni Šoštanj (ZPODPTEŠ), EPA 112-VI, ki ga je sprejel Državni zbor RS na seji dne 18.07.2012″.

Podatki naj bodo točni, kot jih imate v veljavnem osebnem dokumentu, overovitev na upravni enoti ni potrebna. Pošljete lahko tudi list z enim samim podpisom, če lahko, pa pridobite čimveč podpisnikov.

Izpolnjen papirni obrazec (PDF, 467 KB) lahko oddate na poštni naslov, naveden na obrazcu, ali v pisarno društva Focus na Trubarjevi 50 v Ljubljani.

Iniciatorji morajo Državnemu zboru podpise dostaviti že v torek v sredo, torej jih lahko oddate samo še do ponedeljka torka, dokler pač dela pošta (v Zagorju dela do 19h). Nekaj članov Eko kroga bo v ponedeljek med 17.00 in 18.45 posedalo v kavarni Zarja na zagorski tržnici (dogodek na Facebooku). Kdor želi, nas lahko pocuka za rokav in se podpiše tudi tam, potem gremo z vsemi podpisi na pošto.

Več informacij, zakaj je TEŠ6 slab in kaj so alternative: Davkoplačevalci se ne damo.

1 Response

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */