Uroš Macerl – ime tedna na VAL202

Uroš Macerl po sredini zapori ceste in dogovoru s premierjem Pahorjem

Uroš Macerl, predsednik Eko kroga, je bil ta teden izbran za ime tedna na Valu 202:

Takole so napisali:

Uroš Macerl, ki je s somišljeniki na cesti ustavil vladno delegacijo na obisku v Zasavju in izsilil sestanek s premierjem v zvezi s problematiko sežiganja odpadkov v podjetju Lafarge Cement na katerega so čakali več let.

Zdaj pa da vidimo, če bo premier držal besedo in se dobil s predstavniki Eko kroga na sestanku.

3 Responses
  1. Spoštovani,
    rada bi oddala svoj glas za ime tedna, in sicer za režiserja Miha Knifica. Insert filma sem videla v
    videu Snow, sicer meni ene najljubših skupin. Vse čestitke in kapo dol gospodu Knificu, jaz mu to nagrado iz vsega srca privoščim.

    Lep pozdrav,
    Branka

  2. […] V postopku izdaje okoljevarstvenega dovoljenja Lafarge Cementu se je jasno pokazal skrajno zaničljiv odnos do javnosti od državnih organov, v tem primeru Agencije RS za okolje (ARSO) in Ministrstva za okolje in prostor (MOP). Velik del javnosti je bil iz postopka izločen že z napačno določitvijo vplivnega območja Lafarge Cementa in z neprimerno določitvijo statusa naprave v Lafarge Cementu. Tako sta v postopku sodelovala le dva stranska udeleženca: Uroš Macerl, kmet, ki živi in dela v neposredni bližini Lafarge Cementa, in Občina Trbovlje. Status stranskega udeleženca v postopku je poskušala pridobiti tudi Občina Zagorje ob Savi, saj Lafarge Cement s svojimi izpusti vpliva tudi na njeno območje, vendar zaman. ARSO je zavrnila njeno vlogo, MOP pa pritožbo. […]

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */