Odvzeta svoboda govora

”Spoštovani,

zaradi izjav, ki sem jih dal za oddajo Tednik, 25. 9. 2008, mi je začasno odvzeta svoboda govora, natančneje svoboda izražanja mnenj v zvezi z onesnaževanjem Lafarge Cementa – glej priložen dokument! Ne glede na to, da Eko krog (in jaz sem v Tedniku predstavljen kot predstavnik Eko kroga) hrani številne neizpodbitne dokaze o lažeh Lafarge Cementa, je Okrajno sodišče v Trbovljah ugodilo zahtevi Lafarge Cementa in izdalo priloženo začasno odredbo. Nihče ni niti pri Eko krogu niti pri meni osebno poizvedoval o resničnosti izjav za Tednik.

Seveda smo novinarki Tednika laži, ki se jih poslužuje Lafarge Cement, argumentirano pojasnili, vendar pa te argumentacije presegajo časovni okvir oddaje in jih novinarka vanjo ni mogla vključiti. To je večen problem. Zato smo tudi podali izjavo, da se Lafarge Cement poslužuje principa, ki pravi, da ne moremo mi njih tako hitro demantirati, kot lahko oni hitro lažejo. Piarovci – seveda tudi Imelda, ki dela PR za Lafarge Cement – ta princip zelo dobro poznajo.

Torej, Lafarge Cement namerava s sodnimi postopki, s katerimi bodo nasprotnikom njihovega onesnaževanja kradli energijo, čas in denar, utišati aktiviste Eko kroga ter zažugati ostali javnosti, v kolikor se ta ne misli pokoriti umazanim ciljem velekapitala.

Z eno besedo: SRAMOTA!

S spoštovanjem!

Boštjan Pihler”

Preberite več in poglejte priložen dokument na naslovu: http://www.vest.si/2008/12/02/lafarge-proti-ekologu/

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */