Podarite dohodnino

da lahko ostanemo neodvisni od politike in velikih podjetij!

Kako lahko doniram?

Donacijo nam lahko podarite na dva načina:

  • na spletni strani eDavki (Namizje-Podatki o zavezancu-Namenitev dela dohodnine-Namenitev dela dohodnine- naša davčna številka je 98997661), ali
  • tukaj prenesete obrazec, ga natisnete, izpolnite ter podpišete, nato pa odnesete ali pošljete na najbližji finančni urad. Lahko ga pošljete tudi nam na naslov: EKO KROG, Ravenska vas 3,1410 Zagorje ob Savi in ga bomo mi posredovali finančni upravi.

Do kdaj imam čas?

Letos izjemoma je čas za oddajo obrazca vse do 15. maja! Če nam obrazec torej oddate za takrat, bomo prejeli 1% vaše dohodnine že za leto 2020.
Sicer pa je treba obrazec na FURS oddati najkasneje do 31. decembra tekočega leta. Če ga pošiljate po pošti, upoštevajte čas dostave.

Postanite današnji glas prihodnjih generacij
Namenite 1 % dohodnine društvu EKO KROG

EKO KROG je nastal pred 15 leti zaradi hudih problemov z industrijskim onesnaževanjem v Zasavju. Naivno smo pričakovali, da je pravica na naši strani in bomo zato probleme rešili v nekaj mesecih. Iz porazov in izgubljenih iluzij smo se ogromno naučili.

Za zmago proti sežiganju odpadkov v cementarni Lafarge sta društvo in Uroš Macerl prejela eno najpomembnejših svetovnih okoljevarstvenih priznanj, Goldmanovo nagrado.

Kako bomo porabili vašo donacijo? V Sloveniji se vedno bolj zavedamo okoljskih problemov in za pomoč nas prosi vse več ljudi. S pomočjo prejetih donacij bomo lažje bdeli nad spremembami okoljske zakonodaje ter razvijali šolo okoljskih aktivistov, namenjeno prenosu znanja drugim aktivistom in mladini. Naš končni cilj je zdravo in kakovostno življenje, brez potrebe po sežigu in odlaganju odpadkov.

Hvala za podporo!

Preko novic lahko spremljate naše aktivnosti in porabo doniranih sredstev. Pošiljamo jih trikrat letno.

/** * mailchimp pop-up */