Podarite dohodnino

da lahko ostanemo neodvisni od politike in velikih podjetij!

Postanite današnji glas prihodnjih generacij
Namenite 1 % dohodnine društvu EKO KROG

Podarite nam jo lahko na dva načina:

  • na spletni strani eDavki (naša davčna številka je 98997661), ali
  • tukaj prenesete obrazec, ga natisnete, izpolnite ter podpišete, nato pa odnesete ali pošljete na najbližji finančni urad. Lahko ga pošljete tudi nam na naslov: EKO KROG, Ravenska vas 3,1410 Zagorje ob Savi in ga bomo mi posredovali finančni upravi.

Do kdaj imam čas?

Če obrazec oddate najkasneje do 31. decembra tekočega leta, bomo v naslednjem letu že prejeli vašo dohodnino. Če ga pošiljate po pošti, upoštevajte čas dostave.

Zakaj dohodnino podariti nam?

EKO KROG je nastal leta 2005 zaradi hudih problemov z industrijskim onesnaževanjem v Zasavju. Naivno smo pričakovali, da je pravica na naši strani in bomo zato probleme rešili v nekaj mesecih. Zdaj delujemo že 17. leto.

Za zmago proti sežiganju odpadkov v cementarni Lafarge sta društvo in Uroš Macerl prejela eno najpomembnejših svetovnih okoljevarstvenih priznanj, Goldmanovo nagrado.

Kolegom iz Anhovega pomagamo pri boju z omejevanjem onesnaževanja iz cementarne Salonit. Skupaj z njimi in PIC-em smo začeli kampanjo proti spremembam Zakona o vodah, ki se je s ključno pomočjo drugih nevladnih organizacij zaključila z uspešnim referendumom.

Kako bomo porabili vašo donacijo? V Sloveniji se vedno bolj zavedamo okoljskih problemov in za pomoč nas prosi vse več ljudi. S pomočjo prejetih donacij bomo lažje bdeli nad spremembami okoljske zakonodaje ter pravočasno ukrepali. Naša trenutno osrednja kampanja je vzpostavitev kavcijskega sistema za plastenke, pločevinke in steklenice tako, kot to poznajo že v mnogih evropskih državah. Naš končni cilj je zdravo in kakovostno življenje, brez potrebe po sežigu in odlaganju odpadkov.

Leta spremljamo kaos z odpadki, ki ga država ne uspe urediti. Zato smo začeli s kampanjo za kavcijski sistem. Plastenke, pločevinke in steklenice bodo namesto v smeti ali naravo šle v recikliranje in ponovno polnjenje.

Hvala za podporo!

Če ste dohodnino že podarili, bomo veseli vaše podpore tudi z donacijo.

Koda namena: CHAR
Namen: Donacija
IBAN: SI56 6100 0002 4842 823
BIC banke prejemnika: HDELSI22
Referenca: SI99
Ime in naslov: Društvo Eko krog, Ravenska vas 3, 1410 Zagorje ob Savi

Preko mesečnih novic lahko spremljate naše aktivnosti in porabo doniranih sredstev.

Za izdelavo QR kod se zahvaljujemo podjetju Narvis d.o.o.

/** * mailchimp pop-up */