Prvega februarja ugasnimo vse luči med 19.55 in 20.00 uro.

Ekološka akcija v zvezi s klimatskimi spremembami

Prvi del velike akcije proti klimatskim spremembam, ki jih ustvarjamo ljudje, se bo zgodil na dan 1. februarja 2007. Skupina okolju prijaznih aktivistov L’Alliance pour la Planete (www.lalliance.fr) poziva ljudi, da osvobodimo planet Zemljo vsaj za pet minut – naj Zemlja počiva!

V ta namen prosijo vse ljudi na Zemlji, da 1. februarja med 19.55 in 20.00 pogasnemo vse luči. To ni namenjeno samo varčevanju energije, s tem namreč v svet dajemo sporočilo, ki bo privabilo politike in voditelje. Čas je zanje, da napravijo akcijo in se pričnejo izogibati preveliki potrošnji energije. V času teh 5 minut bomo pomagali planetu k počitku – 5 minut ni veliko in nas ne bo nič stalo. Pomembno pa je, da dajemo to izjavo pred javnimi volitvami.

Na dan 1. februarja bo v Parizu objavljen nov dokument ameriških strokovnjakov za klimo. Pri tem lahko pokažemo na nujnost svetovne klimatološke situacije. Če se vsakdo udeleži te akcje, bo imela učinek na medije, politiko, kar je pomembno tudi pred belgijskimi volitvami.

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */