Vabilo na predstavitev rezultatov raziskave

»Proučevanje vpliva okolja na pojav določenih bolezni in povečano stopnjo umrljivosti prebivalcev na območju občine Zagorje ob Savi«

Zavod za zdravstveno varstvo Celje je zaključil obsežno raziskavo, v kateri so proučevali vpliv okolja na pojav določenih bolezni in povečano stopnjo umrljivosti prebivalcev na območju dela občine Zagorje ob Savi. Raziskava je odgovor na opozorila prebivalcev občine Zagorje ob Savi, saj so ti že dalj časa zaskrbljeni zaradi pogostosti pojavljanja obolenj dihal. Naročnica raziskave je bila Občina Zagorje ob Savi, njen namen pa je bil pridobiti podatke in izdelati objektivno oceno, ali je zdravje prebivalcev posameznih območij občine Zagorje ob Savi zaradi škodljivih dejavnikov okolja bolj ogroženo kot na drugih območjih, kjer so dejavniki okolja prisotni manj izrazito. Raziskava je razdeljena na različne, po vsebini razdeljene sklope in sicer:

* opis klimatskih razmer v Zasavju in Zagorju ob Savi,
* pregled podatkov o stanju okolja,
* proučevanje razširjenosti kroničnih obolenj dihal pri otrocih na območju občine Zagorje ob Savi,
* proučevanje motenj rodnosti na območju občine Zagorje ob Savi,
* proučevanje umrljivosti na območju občine Zagorje ob Savi,
* proučevanje obolevnosti zaradi nekaterih kroničnih bolezni na območju občine Zagorje ob Savi,
* proučevanje obolevnosti za rakom na območju občine Zagorje ob Savi.

Javna predstavitev rezultatov bo v sredo, 31.1.2007 ob 16.uri, v sejni sobi Prostovoljnega gasilskega društva Zagorje-mesto (Kidričeva 11a).

Izsledke raziskave bo predstavil prim.doc.dr. Ivan Eržen, dr.med., direktor Zavoda za zdravstveno varstvo Celje in nosilec raziskave.

Vljudno vabljeni!

Komentarji

/** * mailchimp pop-up */