Za naravo ob Savo!

Pohod od Zagorja do Trbovelj in spust po Savi

Pohod ob in spust po Savi

Pohod ob Savi

V soboto, 27.6.2020 se bomo zbrali v Zagorju na železniški postaji ter skupaj krenili na dobro uro dolg pohod po levem bregu Save do Trbovelj. Pohodna obutev je obvezna. Pot je primerna tudi za otroke, če zdržijo uro hoje. Ni pa primerna za vozičke ali kolesa. V Zagorje se bomo vrnili z vlakom. Iz Trbovelj se nam lahko pridružite tako, da se na zbirno mesto v Zagorje pripeljete z vlakom.

Dobimo se v Zagorju ob Savi na parkirišču ob polnilni postaji v bližini mosta čez Savo. Kdaj: ob 10:30 – 11:00 – počakamo vlak, ki iz Trbovelj štarta ob 10:19. Pohod traja dobro uro. Na štartu se nam (recimo s kolesi) lahko pridružite tudi, če na pohod ne boste šli. V Trbovljah na parkirišču ob Lafargu bomo okvirno ob 12:30. Pridružite se nam še tisti, ki se pohoda ne boste udeležili. Skupaj bomo Lafargu dali vedeti, da sežiganja odpadkov ne bomo nikoli več dovolili. Ob 14:15 iz Trbovelj odrine vlak nazaj proti Zagorju.

Spust po Savi
(Divja Sava za vedno) bo vodila spust po Savi iz naselja Sava (predviden start ob 8.30h), kjer je vstopna točka. Na poti je nekaj brzic zahtevnostne stopnje 1 do – 3, odvisno od vodostaja. Za raft ni problem, za kajakaše pa samo z izkušnjami! Predviden prihod v Zagorje ca 10 – 10.30h kjer nas pričakajo Savski Gusarji. Možnost nadaljevanja veslanja do Hrastnika z Brodarji okrog 11h. Izključno za izkušene zahtevnost 1 do 4 !! Kontakt Dejan 041 991 801

/** * mailchimp pop-up */